Охочих допомагати мало. Шольц закликав збільшити постачання зброї в Україну

16:48 14 травня 2024 р.

Фото до новини

Канцлер Німеччини назвав гнітючою реакцію на його заклик збільшити постачання зброї в Україну. Олаф Шольц наголошує, що перш за все вкрай необхідні системи ППО.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

"Росія явно прагне знищити українську інфраструктуру", - сказав Олаф Шольц в інтерв'ю журналу Stern. Тому, за словами канцлера Німеччини, необхідна насамперед зброя, яка дозволить відбивати повітряні атаки. Охочих допомогти, на жаль, не вистачає, – каже очільник німецького уряду. Цього місяця в Україну буде доставлено ще одну систему IRIS-T, повідомив посол Німеччини. Країна також профінансує ще три системи HIMARS з ресурсів американської армії.

Читайте також: Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot

Сполучені Штати та Німеччина посідають перші два місця за обсягом допомоги, наданої Україні. Олаф Шольц також зменшує очікування щодо конференції, яка відбудеться у Швейцарії наступного місяця. "Ми не домовимося там про мирні умови ", - сказала канцлер Німеччини, додавши, що переговори стосуватимуться безпеки АЕС, експорту зерна та обміну полоненими. «У кращому випадку ми ініціюємо процес завершення переговорів між Росією та Україною», — каже Олаф Шольц перед червневою конференцією на озері Люцерн у Швейцарії.

Глобальний саміт по Україні відбудеться 15-16 червня поблизу Люцерну. Очікується, що у конференції візьмуть участь до сотні країн.

Читайте також:  Німеччина попросила Швейцарію передати Україні Patriot

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів