ЗСУ відвоювали втрачені позиції під Кремінною

09:05 1 травня 2024 р.

Фото до новини

На Сіверському напрямку на північний схід від Бахмута 30 квітня продовжувались позиційні бойові дії.

Українські захисники відновили контроль над деякими втраченими позиціями поблизу Кремінної в ході бойових дій 30 квітня. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише DailyLviv.com.

Сили оборони просунулися на схід від Ямполівки, що розташована на захід від Кремінної, відвоювавши позиції уздовж смуги вітру в цьому районі.

Натомість на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна тривали спроби росіян прорвати оборону ЗСУ, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Російське джерело заявляло, що окупанти нібито здійснили прорив у центральну та південно-східну частини Кислівки. ISW зафіксував лише підтверджені наступи в східній частині населеного пункту.

Читайте також: Атака дронів спричинила пожежу на Рязанському НПЗ

На Сіверському напрямку на північний схід від Бахмута 30 квітня продовжувались позиційні бойові дії. Змін на лінії фронту в цьому районі не зафіксовано. 

Також окупанти заявили про своє просування поблизу Часового Яру. Геолокаційні знімки, які були опубліковані 29 квітня, свідчать, що росіяни просунулися до східного боку Сіверсько-Донецького каналу на Донбасі на південь від Часового Яру, де канал проходить підземно.

Позиційні бої відбувалися на захід і південний захід від Донецька, але змін на лінії фронту не було підтверджено. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська просунулися на 450 метрів на ділянці фронту завширшки в один кілометр на північно-східній околиці Красногорівки (на захід від Донецька), однак ISW не підтвердив візуальних доказів цих заяв.

Російські загарбники також заявили про просування на кордоні Донецько-Запорізької області, але зміни лінії фронту там не зафіксовано.

Читайте також: Чисельність окупантів перевищує українське військо майже в 10 разів

Війська РФ також здійснили наступ у Роботиному. Геолокаційні зображення від 29 квітня свідчать про те, що військовослужбовці з 71-го мотострілецького полку Росії атакували Роботине та встановили російський прапор у західній частині населеного пункту.

30 квітня російські війська активно витісняли українські сили з позицій на східному березі Херсонської області та островах на Дніпрі. За повідомленням Генштабу України, російські сили також невдало спробували атакувати українські позиції поблизу Кринок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів