Мобілізація водіїв фур. У ТЦК прокоментували ситуацію

15:18 30 квітня 2024 р.

Фото до новини

Під час огляду документів на КПП не завжди є змога перевірити на місці всі військово-облікові дані.

Про це повідомили у Закарпатському ТЦК та СП і додали, що система «Шлях» немає нічого спільного з військовим обліком, пише DailyLviv.com.

«Вони такі ж громадяни України як і інші», —  наголосили в Закарпатському ТЦК.

Як писав DailyLviv.com, українські міжнародні перевізники повідомили про випадки "зняття" водіїв з вантажівок на Закарпатті, які поверталися в Україну з-за кордону. За їхніми словами, представники ТЦК нібито зупиняють, перевіряють документи та пропонують поїхати до центрів комплектування. Якщо водії відмовляються, то їх буцімто доставляють силоміць.

У відповідь у Закарпатському ТЦК заявили, що водії вантажівок такі ж громадяни України, як і інші, а система "Шлях" немає нічого спільного з військовим обліком.

"Якщо громадянин вважає, що він не підлягає мобілізації, то йому потрібно мати при собі відповідні військово-облікові документи з відмітками, які підтверджують його законні права на відстрочку, що передбачені в статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", або з відміткою про зняття з військового обліку. Або документ про належним чином оформлене бронювання", – зазначили в ТЦК.

Також там підтвердили, що громадянам, які не мають при собі військово-облікових документів під час перевірки на контрольно-пропускних пунктах, пропонують проїхати в ТЦК для уточнення даних. У цей час їх автівки залишаються під наглядом правоохоронців.

Читайте також: ТЦК та вручення повістки за кордоном. Роз'яснення Міноборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів