Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

19:32 3 травня 2024 р.

Фото до новини

За право власності на об’єкт приватизації змагалися 7 учасників.

Про це інформує ФДМУ, пише DailyLviv.com

Приватизаційний аукціон ЄМК ДП «Львівдіпрокомунбуд» приніс понад 15 млн гривень.

3 травня відбувся онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Львівський державний інститут проєктування комунального будівництва «Львівдіпрокомунбуд». Торги проходили в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». 

За право власності на об’єкт приватизації змагалися 7 учасників, що призвело до збільшення стартової ціни з 255,2 тис. гривень до переможної — понад 15 млн гривень.

Новий власник отримає нерухоме майно (нежитлові приміщення, гараж, прохідна, загорожа та інше) та 2 одиниці автотранспортних засобів. Також до складу активу входить 39 одиниць рухомого майна серед якого: комп’ютерна та офісна техніка, обладнання, меблі та інвентар. 

Додаткова перевага активу — відсутність простроченої кредиторської заборгованості.

На попередніх торгах інша компанія львівського бізнесмена Любомира Тхора запропонувала за «Львівдіпрокомунбуд» 19 млн, але відмовилася підписати протокол.

На повторний аукціон Львівдіпрокомунбуд виставили за вдвічі меншою ціною - 255 215 грн, ніж на торгах 10 квітня. За лот змагалися сім учасників. Його переможцем стало ТОВ "Львівська варта". Компанія має сплатити за ЄМК Львівдіпрокомунбуду понад 18 млн грн (з ПДВ).

Засновником і власником ТОВ "Львівська варта" є Любомир Тхір, колишній заступник начальника відділу оперативного управління головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області. 

За даними видання Наші гроші, Любомир Тхір одразу після звільнення вніс у статутні капітали трьох компаній майже 4 млн грн. У 2017 році він заснував ТОВ "Львівська варта", ТОВ "Охоронний альянс "Сворд" і ТОВ "Дедуктивна компанія "Мока". 

Водночас Тхір декларував менші активи, ніж вкладені ним у вказані компанії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів