Шістьох Героїв проведе в останню путь Львівщина

09:17 2 травня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 2 травня, у Львівській області попрощаються з полеглими захисниками. Роман Дубкович, Тарас Осьмякевич, Геннадій Палієвець, Олександр Голубков, Ярослав Процайло, Богдан Верещук віддали свої життя за волю України.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Сьогодні Львівщина прощається з захисниками: 

Роман Дубкович 

Житель села Сопіт Сколівської громади. Був старшим солдатом військової частини А3892. Загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району на Донеччині.

Тарас Осьмякевич 

Львів’янин.

Навчався у Львівській гімназії «Престиж» з поглибленим вивченням іноземних мов. 

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини до складу 2 Галицька бригада Національної гвардії України. У січні 2023 року був переведений до ю 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука (Бригада швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж"). Виконував бойові завдання на Донеччині. За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком «За чин».

Геннадій Палієвець 

Львів’янин.

З початком повномасштабного вторгнення, попри відсутність бойового досвіду, добровільно став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував завдання у складі 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського. Боронив державу на території Донецької області.

Олександр Голубков 

Львів’янин.

У серпні 2023 року став на захист Батьківщини. Спершу воював на Харківщині, а пізніше – на Донеччині у складі 68 окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша.

Ярослав Процайло

Житель Жвирки Сокальської громади.

Був стрільцем, помічником гранатометника військової частини А4447. Загинув під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. Від 9 червня 2023 року вважався зниклим безвісти.

Богдан Верещук 

Уродженець села Крупське Розвадівської громади. Брав участь в Революції Гідності, був поранений. Матрос, захищав суверенітет України в складі військової частини А2802. Помер  у госпіталі від важкої хвороби. 

Вічна памʼять усім полеглим захисникам.

Нагадаємо, 29 квітня, на Львівщині похоронили захисників Мар’яна Микулича, Петра Юркіна, Сергія Бодріна, Андрія Майданського, які полягли за Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів