Львів відзначатиме Міжнародний день музеїв. Програма

18:28 8 травня 2024 р.

Фото до новини

Щороку 18 травня світ відзначає Міжнародний день музеїв, за ініціативи Міжнародної ради музеїв ICOM. З цієї нагоди 25 музеїв розробили спеціальну триденну програму, яка охопить період з 17 по 19 травня.

Тема, обрана Міжнародною радою музеїв ІСОМ на 2024 рік – “Музеї. Освіта та дослідження”. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

 

Упродовж трьох днів львівські музеї відкриють свої двері для всіх охочих, пропонуючи різноманітні екскурсії, лекції, майстер-класи та інтерактивні заходи для дорослих та дітей. Від історичних експозицій до сучасного мистецтва.

У програмі:

  • «Ніч в музеї» - вечірні екскурсії про нічних тварин у Зоологічному музеї ЛНУ ім. Івана Франка
  • музичний урок «Малюємо картини звуками» у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької
  • виставка "МуМіфікація" у підвалі Музею Міста
  • майстер-клас "Таємна лабораторія" у Таємній аптеці
  • квест "У дуууже Чорній Кам'яниці" у Львівському історичному музеї
  • інтерактивна екскурсія «Музей під мікроскопом, або Як предмети стають експонатами» у Домі Франка.

Крім Львова, заходи будуть проходити у музеях за містом.

«Сьогодні неабияк важливо не забувати про потребу у культурному та інтелектуальному розвитку. Міжнародний день музеїв у Львові - це місце зустрічі, натхнення, обміну думками та пошуку нових ідей. Минулорічні події Днів музеїв у Львові відвідало майже 13 тисяч гостей. Сподіваємося, що цього року ця подія викличе не менше зацікавлення серед львів’ян та гостей міста, і кожен зможе обрати події та музеї за вподобанням, зацікавленням», - керівниця управління туризму Христина Лебедь.

Для отримання повної програми заходів до Міжнародного дня музеїв у Львові відвідайте офіційний туристичний сайт Львова: https://lviv.travel/ua/events/den-muzeiv-u-lvovi.

Під час воєнного стану діє обмеження на кількість відвідувачів заходу, тому на більшість заходів необхідна попередня реєстрація. Зареєструйтеся вже зараз, щоб гарантувати собі місце на найцікавіших заходах!

Приєднуйтесь до події на Facebook: Міжнародний день музеїв у Львові

Організатори заходів до Дня музеїв у Львові: управління туризму Львівської міської ради, ЛКП «Центр розвитку туризму м. Львова», музеї Львова та області.

Контакти: +38 (032) 297-57-53, tourism@lvivcity.gov.ua

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів